by Guliver » 4 Jul 2011, o 16:27
Nie ma bata, robię tego moda po raz 4 i ten sam błąd !
Do tego instrukcja w nie których miejscach jest bardzo nie jasna ponieważ szukanych kodów w danym pliku wystepuje po kilka razy, więc ja ide zasadą od góry.
Edytowano -- 4 lip 2011, o 17:39 --O np. tego wpisu którego trzeba szukać w pliku memberlist.php
występuje po kilka razy:
- Code: Select all
$result = $db->sql_query($sql);
I ja go wstawiam w pierwszym znalezionym od góry, czyli tutaj:
// Admin group id...
$sql = 'SELECT group_id
FROM ' . GROUPS_TABLE . "
WHERE group_name = 'ADMINISTRATORS'";
$result = $db->sql_query($sql);
//Begin: CountryFlag
$flag_count = 0;
//End: CountryFlag
Jest jeszcze jeden wpis który sie powtarza i jest nie jasno opisane co i jak, zaraz go wstaie tylko poraz 50 przeglądam poprawnosć. I sorry za te posty pod postem ale brak edycji...
Edytowano -- 4 lip 2011, o 17:47 --O proszę to występuje po dwa razy w instrukcji i w pliku, także poszedłem zasadą od góry, czyli pierwszy kod dodałem w pierszym kodzie znalezionym od góry, a drugi przy drugim znalezionym od góry.
Znajdź
Wskazówka: To może być tylko część linii.
Kod:Zaznacz wszystko
<th class="posts"><a href="{U_SORT_POSTS}#memberlist">{L_POSTS}</a></th>
Dodaj po
Wskazówka: Dodaj ten kod w nowej linii po znalezionym kodzie.
<!-- IF S_USER_FLAG --><th class="flag">{L_FLAG}</th><!-- ENDIF -->
<< Ukryj
Znajdź
Wskazówka: To może być tylko część linii.
<th class="posts"><a href="{U_SORT_POSTS}#memberlist">{L_POSTS}</a></th>
Dodaj po
Wskazówka: Dodaj ten kod w nowej linii po znalezionym kodzie.
<!-- IF S_USER_FLAG --><th class="flag">{L_FLAG}</th><!-- ENDIF -->
Edytowano -- 4 lip 2011, o 17:48 --To wyżej dotyczy pliku styles/prosilver/template/memberlist_body.html
Edytowano -- 4 lip 2011, o 19:07 --Więc po 15 godzinneh akcji z tym modem jest maly sukces, ale taki że poraz enty wykonałem instrykcje lecz znowu pomnąłem instrukcje z pliku językowaego pl/common.css bo caly czas jest ten sam srash co wyżej opisałem. No ale tak nie może być bo brakuje funkcji. Flage można wybrać w profilu i pojawia się na forum ale innych funkcji brak, tak więc jak ktoś może niech przyjrzy się problemowi z tym modem
Edytowano -- 4 lip 2011, o 19:23 --Znalazłem problem, winny był wpis w pl/common.css innego moda a mianowicie
Annual Stars to on powodował ten problem że jak pod nim dodawałem wpis z tego moda flag to pojawiał się crash. Tylko teraz się nasuwa pytanie czemu skoro wpis był prawidłowo dodany tak jak jest w instrukcji modyfikacji
Annual Stars a tak wygląda:
// annual stars
$lang['LENGTH_OF_MEMBERSHIP'] = 'Lata członkostwa';
$lang['YEARS_OF_MEMBERSHIP'] = '%d lat członkostwa';
$lang['YEAR_OF_MEMBERSHIP'] = '%d rok członkostwa';
$lang['IMG_ICON_ANNUAL_STAR'] = 'Roczna gwiazda'